Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uunilohi parsalla ja herkkusienillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valitse käteviä pakastettuja lohiannospaloja tai osta kokonainen tuore filee ja leikkaa se paloiksi.

Kuudelle

  • 6 palaa lohifileetä
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Kastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 6 rkl chilikastiketta
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl juustoraastetta

Lisäksi

  • paistettuja herkkusieniä
  • parsaa
  • sitruunaa ja tilliä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta lohipalat ja paista ne lähes kypsiksi voissa pannulla. Siirrä kalapalat uunivuokaan.

2. Vatkaa kerma puolipaksuksi, sekoita chilikastikkeen ja viinin kanssa. Levitä kastike kalan päälle, sirottele päälle juustoraastetta ja gratinoi, kunnes kastike on hyytynyt, noin 10 minuuttia.

3. Tarjoile lisänä paistettuja herkkusieniä, parsaa sekä sitruunalohkoja ja tilliä. Riisi tai puristettu perunakin ovat hyviä lisäksi.

Tuoreimmat aiheesta

Uunilohi