Uunilohi parsalla ja herkkusienillä

Valitse käteviä pakastettuja lohiannospaloja tai osta kokonainen tuore filee ja leikkaa se paloiksi.

Kuudelle

  • 6 palaa lohifileetä
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Kastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 6 rkl chilikastiketta
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl juustoraastetta

Lisäksi

  • paistettuja herkkusieniä
  • parsaa
  • sitruunaa ja tilliä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta lohipalat ja paista ne lähes kypsiksi voissa pannulla. Siirrä kalapalat uunivuokaan.

2. Vatkaa kerma puolipaksuksi, sekoita chilikastikkeen ja viinin kanssa. Levitä kastike kalan päälle, sirottele päälle juustoraastetta ja gratinoi, kunnes kastike on hyytynyt, noin 10 minuuttia.

3. Tarjoile lisänä paistettuja herkkusieniä, parsaa sekä sitruunalohkoja ja tilliä. Riisi tai puristettu perunakin ovat hyviä lisäksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.