Savulohitoastit ja munakokkeli
Rapea lohipaahtoleipä on makoisa avaus kesäpäivälliselle. Tarjoile lisäksi munakokkelia. Huom. Älä suolaa kokkelia valmistusvaiheessa, ellet halua siitä vetistä ja kalpeaa. Pane sormisuolaa tarjolle pöytään.
4 hengelle
- 300 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
- 4 vaaleata leipäviipaletta
- voita paistamiseen
- salaatinlehtiä
- tilliä
Munakokkeli
- 6 munaa
- 3 rkl kermaa
- valkopippuria jauhettuna
- 1 rkl voita
Valmistusohje
1. Leikkaa leivistä kuoret ja paista viipaleet rapeiksi voissa. Nosta leipäviipaleet lautasille, jaa lohivipaleet niiden päälle ja koristele salaatilla ja tillillä.
2. Vatkaa kevyesti munat, kerma, suola ja pippuri. Sulata voi miedolla lämmöllä paistinpannussa. Kaada munaseos pannulle ja sekoittele puuhaarukalla, kunnes munamassa on hyytynyt ja kauniisti kokkaroitunut. Tarjoile lohileivän ohessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa