Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savulohitoastit ja munakokkeli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rapea lohipaahtoleipä on makoisa avaus kesäpäivälliselle. Tarjoile lisäksi munakokkelia. Huom. Älä suolaa kokkelia valmistusvaiheessa, ellet halua siitä vetistä ja kalpeaa. Pane sormisuolaa tarjolle pöytään.

4 hengelle

  • 300 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
  • 4 vaaleata leipäviipaletta
  • voita paistamiseen
  • salaatinlehtiä
  • tilliä

Munakokkeli

  • 6 munaa
  • 3 rkl kermaa
  • valkopippuria jauhettuna
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Leikkaa leivistä kuoret ja paista viipaleet rapeiksi voissa. Nosta leipäviipaleet lautasille, jaa lohivipaleet niiden päälle ja koristele salaatilla ja tillillä.

2. Vatkaa kevyesti munat, kerma, suola ja pippuri. Sulata voi miedolla lämmöllä paistinpannussa. Kaada munaseos pannulle ja sekoittele puuhaarukalla, kunnes munamassa on hyytynyt ja kauniisti kokkaroitunut. Tarjoile lohileivän ohessa.

Tuoreimmat aiheesta

Toast