Paneroitua kylmäsavulohta

Välillä ruoanvalmistus ei saa kestää pitkään – silloin voit paneroida lohiviipaleita ja paistaa ne, siihen ei mene montaa minuuttia.

Neljälle

  • 4 isoa viipaletta kylmäsavulohta
  • 2 dl murustettua, tummaa ruokaleipää
  • 1 kananmuna
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl chilipippuria
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • suikaloituja vihanneksia
  • hovimestarinkastiketta

Valmistusohje

1. Murusta leipäviipaleet hienoksi käsin tai jauha ne tehosekoittimessa. Vatkaa kananmuna syvällä lautasella ja kaada jauhot toiselle lautaselle, leivänmurut kolmannelle. Sekoita leivänmuruihin chilipippuri, suola ja pippuri.

2. Paneroi lohiviipaleet ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi leivänmuruissa. Laita ne leikkuulaudalle hieman jähmettymään ennen paistamista.

3. Kuumenna voita paistinpannussa ja paista lohiviipaleita keskilämmöllä. Tarjoile vihannespediltä hovimestarinkastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.