Paneroitua kylmäsavulohta
Välillä ruoanvalmistus ei saa kestää pitkään – silloin voit paneroida lohiviipaleita ja paistaa ne, siihen ei mene montaa minuuttia.
Neljälle
- 4 isoa viipaletta kylmäsavulohta
- 2 dl murustettua, tummaa ruokaleipää
- 1 kananmuna
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl chilipippuria
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- suikaloituja vihanneksia
- hovimestarinkastiketta
Valmistusohje
1. Murusta leipäviipaleet hienoksi käsin tai jauha ne tehosekoittimessa. Vatkaa kananmuna syvällä lautasella ja kaada jauhot toiselle lautaselle, leivänmurut kolmannelle. Sekoita leivänmuruihin chilipippuri, suola ja pippuri.
2. Paneroi lohiviipaleet ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi leivänmuruissa. Laita ne leikkuulaudalle hieman jähmettymään ennen paistamista.
3. Kuumenna voita paistinpannussa ja paista lohiviipaleita keskilämmöllä. Tarjoile vihannespediltä hovimestarinkastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Voileipäkakkusushit
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät