Paneroitua kylmäsavulohta
Välillä ruoanvalmistus ei saa kestää pitkään – silloin voit paneroida lohiviipaleita ja paistaa ne, siihen ei mene montaa minuuttia.
Neljälle
- 4 isoa viipaletta kylmäsavulohta
- 2 dl murustettua, tummaa ruokaleipää
- 1 kananmuna
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl chilipippuria
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- suikaloituja vihanneksia
- hovimestarinkastiketta
Valmistusohje
1. Murusta leipäviipaleet hienoksi käsin tai jauha ne tehosekoittimessa. Vatkaa kananmuna syvällä lautasella ja kaada jauhot toiselle lautaselle, leivänmurut kolmannelle. Sekoita leivänmuruihin chilipippuri, suola ja pippuri.
2. Paneroi lohiviipaleet ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi leivänmuruissa. Laita ne leikkuulaudalle hieman jähmettymään ennen paistamista.
3. Kuumenna voita paistinpannussa ja paista lohiviipaleita keskilämmöllä. Tarjoile vihannespediltä hovimestarinkastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa