Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paneroitua kylmäsavulohta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Välillä ruoanvalmistus ei saa kestää pitkään – silloin voit paneroida lohiviipaleita ja paistaa ne, siihen ei mene montaa minuuttia.

Neljälle

  • 4 isoa viipaletta kylmäsavulohta
  • 2 dl murustettua, tummaa ruokaleipää
  • 1 kananmuna
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl chilipippuria
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • suikaloituja vihanneksia
  • hovimestarinkastiketta

Valmistusohje

1. Murusta leipäviipaleet hienoksi käsin tai jauha ne tehosekoittimessa. Vatkaa kananmuna syvällä lautasella ja kaada jauhot toiselle lautaselle, leivänmurut kolmannelle. Sekoita leivänmuruihin chilipippuri, suola ja pippuri.

2. Paneroi lohiviipaleet ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi leivänmuruissa. Laita ne leikkuulaudalle hieman jähmettymään ennen paistamista.

3. Kuumenna voita paistinpannussa ja paista lohiviipaleita keskilämmöllä. Tarjoile vihannespediltä hovimestarinkastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu lohi