Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohi- ja katkarapualkupalat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Alkupalaksi sopii usein pieni voileipä. Tämä on kuitenkin sangen ruokaisa aterian aloitus, koska lohi-katkarapumuhennos on melko täyttävää. Niinpä pääruoka voikin olla hieman kevyempää.

Neljälle

  • 4 viipaletta täysjyväleipää
  • voita
  • 200 g savulohta palana
  • 250 g kuorellisia katkarapuja

Muhennos

  • 3 rkl voita
  • 3 ½ rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeeksi

  • tuoretta kirveliä
  • tilliä

Valmistusohje

1. Muhennos: sulata voi ja sekoita jauhot voisulaan. Lisää sekoittaen kerma ja anna poreilla hyvin miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuori katkaravut ja leikkaa lohi kuutioiksi. Säästä muutama katkarapu koristeeksi ja kääntele loput katkat ja lohikuutiot muhennokseen.

3. Voitele leipäviipaleet ja aseta neljälle tarjoilulautaselle. Jaa muhennos leiville ja koristele katkaravuilla, kirvelillä ja tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Alkupala