Lohi- ja katkarapualkupalat
Alkupalaksi sopii usein pieni voileipä. Tämä on kuitenkin sangen ruokaisa aterian aloitus, koska lohi-katkarapumuhennos on melko täyttävää. Niinpä pääruoka voikin olla hieman kevyempää.
Neljälle
- 4 viipaletta täysjyväleipää
- voita
- 200 g savulohta palana
- 250 g kuorellisia katkarapuja
Muhennos
- 3 rkl voita
- 3 ½ rkl vehnäjauhoa
- 2 dl kermaa
- suolaa ja valkopippuria
Koristeeksi
- tuoretta kirveliä
- tilliä
Valmistusohje
1. Muhennos: sulata voi ja sekoita jauhot voisulaan. Lisää sekoittaen kerma ja anna poreilla hyvin miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuori katkaravut ja leikkaa lohi kuutioiksi. Säästä muutama katkarapu koristeeksi ja kääntele loput katkat ja lohikuutiot muhennokseen.
3. Voitele leipäviipaleet ja aseta neljälle tarjoilulautaselle. Jaa muhennos leiville ja koristele katkaravuilla, kirvelillä ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa