Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savuporosalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4:lle hengelle

  • n. 300 g kylmäsavuporoa kokonaisena palana
  • ½ rasiaa rucolaa
  • 1 kerä lehtisalaattia
  • 3 dl liotettuja ja keitettyjä mustasilmäpapuja (liotus yön yli, keittoaika 30 min.)
  • 3 tomaattia pieneksi kuutioituna
  • 1 sipuli pieneksi kuutioituna
  • 1 rkl valkoviinietikkaa (tai muuta haluamaasi etikkaa)
  • oliiviöljyä
  • 1/2 dl persiljasilppua
  • suolaa & pippuria

Valmistusohje

Yhdistä tomaatit, sipulit ja pavut kulhossa. Mausta oliiviöljyllä, etikalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita ja laita hetkeksi jääkaappiin. Leikkaa kylmäsavuporo puolen sentin paksuisiksi siivuiksi ja siivut edelleen pitkiksi tikuiksi. Kokoa neljälle lautaselle jokaiselle revittyjä salaatinlehtiä. Lisää rucola ja jaa vihannessalaatti kekojen päälle. Salaatin päälle tulee kylmäsavuporosuikaleet. Pirskottele vielä oliiviöljyllä ja tarjoile. Voit tehdä vihannessalaatin etukäteen, mutta kokoa salaatit vasta juuri ennen tarjoilua. Kylmäsavuporo kannattaa kuitenkin nostaa kylmästä huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

Tuoreimmat aiheesta

Lihasalaatti