Savusiikalasagne

Suussa sulavaa savusiikalasagnea ilman uunia valmistettuna.

Ainekset

  • 350 g lasagnelevyjä
  • 2,5 dl kermaa
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • (1 rkl vaaleaa kastikesuurustetta)
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 15 basilikanlehteä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 200 g savustettua siikaa

Valmistusohje

Keitä lasagnelevyjä viisi minuuttia erittäin runsaassa suolatussa vedessä.

Pese sitruuna huolella ja raasta siitä kuori. Lämmitä oliiviöljypannussa ja lisää sitruunankuoriraaste. Anna hautua hetki, lisää kerma ja kuumenna, mutta älä keitä. Voit halutessasi suurustaa kastikkeen vaalealla kastikesuurusteella.

Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan, hienonna valkosipulinkynsi ja revi basilikanlehdet. Säästä muutama tomaattilohko koristeluun.

Kaada puolet oliiviöljystä pannulle ja kuumenna kaikki aineet nopeasti pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon siika sekä loput oliiviöljystä.

Valuta lasagnelevyt ja sekoita ne kerma-sitruunakastikkeeseen. Kokoa lasagne joko suoraan lautasille tai kuumennettuun tarjoiluastiaan. Levitä astiaan kerros lasagnelevyjä ja levyjen päälle tomaattikastiketta ja jatka kunnes kaikki aineet on käytetty.

Kaada loput kermakastikkeesta annoksien päälle ja koristele tuoreella basilikalla ja kirsikkatomaattilohkoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.