Savusilakka- ja lohiletut
Kokeile tätä loistavaa reseptiä savusilakoille tai vaihtoehtoisesti lohelle.
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl ohrajauhoja
- 2 munaa
- 2 rkl voisulaa
- suolaa
- 200 g graavilohta siivuina tai savusilakkaa perattuna
- 2 dl smetanaa
- 1 dl tilliä silputtuna
- 2 tl sinappia
- mustapippuria myllystä
- suolaa
Valmistusohje
Sekoita maitoon jauhot ja kananmunat. Lisää voisula, ruohosipuli ja suola. Anna taikinan turvota hetki ennen paistoa.
Lisää sopivan kuumalle lettupannulle joka kuoppaan nokare voita sekä savusilakan tai graavilohen pala. Kaada päälle lettutaikinaa. Paista letut rapeiksi ja ripsireunaisiksi kerran kääntäen. Voit tehdä myös toisessa järjestyksessä: ensin taikina, sitten kala.
Tarjoile lettujen lisukkeena lämmintä voisulaa tai vaahdotettua smetanaa, joihin lisätään runsaasti tillisilppua, rouhittua mustapippuria ja suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka