Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savusilakka- ja lohiletut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile tätä loistavaa reseptiä savusilakoille tai vaihtoehtoisesti lohelle.

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl ohrajauhoja
  • 2 munaa
  • 2 rkl voisulaa
  • suolaa
  • 200 g graavilohta siivuina tai savusilakkaa perattuna
  • 2 dl smetanaa
  • 1 dl tilliä silputtuna
  • 2 tl sinappia
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Valmistusohje

Sekoita maitoon jauhot ja kananmunat. Lisää voisula, ruohosipuli ja suola. Anna taikinan turvota hetki ennen paistoa.

Lisää sopivan kuumalle lettupannulle joka kuoppaan nokare voita sekä savusilakan tai graavilohen pala. Kaada päälle lettutaikinaa. Paista letut rapeiksi ja ripsireunaisiksi kerran kääntäen. Voit tehdä myös toisessa järjestyksessä: ensin taikina, sitten kala.

Tarjoile lettujen lisukkeena lämmintä voisulaa tai vaahdotettua smetanaa, joihin lisätään runsaasti tillisilppua, rouhittua mustapippuria ja suolaa.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut