Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunasalaatti kapriksilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Asettele perunasalaatti vihersalaattipedille suurelle vadille, niin yhdistät lisukkeet.

Neljälle

  • ¾ kg keitettyjä kuoriperunoita, viipaleina
  • 3 dl viipaloitua purjoa
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 suolakurkku, hienonnettuna
  • 4-6 maustepippuria, murskattuina

Kastike

  • 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl viinietikkaa
  • 3 munankeltuaista
  • 2 dl rapsiöljyä
  • 1 dl kuohukermaa
  • hieman valkopippuria

Valmistusohje

1. Lado vuorotellen perunoita ja purjoa vuokaan.

2. Sekoita vatkaten tai monitoimikoneessa sinappi, suola, pippuri ja viinietikka, lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää lopuksi öljy ohuena norona, samalla huolellisesti sekoittaen.

3. Vatkaa kerma ja kääntele kastikkeeseen.

4. Kaada kastike perunoille, ripottele päälle kapriksia, suolakurkkua ja maustepippuria.

Tuoreimmat aiheesta

Perunasalaatti