Perunasalaatti kapriksilla
Asettele perunasalaatti vihersalaattipedille suurelle vadille, niin yhdistät lisukkeet.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- ¾ kg keitettyjä kuoriperunoita, viipaleina
- 3 dl viipaloitua purjoa
- 2 rkl kapriksia
- 1 suolakurkku, hienonnettuna
- 4-6 maustepippuria, murskattuina
Kastike
- 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
- 1 tl suolaa
- 2 tl viinietikkaa
- 3 munankeltuaista
- 2 dl rapsiöljyä
- 1 dl kuohukermaa
- hieman valkopippuria
Valmistusohje
1. Lado vuorotellen perunoita ja purjoa vuokaan.
2. Sekoita vatkaten tai monitoimikoneessa sinappi, suola, pippuri ja viinietikka, lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää lopuksi öljy ohuena norona, samalla huolellisesti sekoittaen.
3. Vatkaa kerma ja kääntele kastikkeeseen.
4. Kaada kastike perunoille, ripottele päälle kapriksia, suolakurkkua ja maustepippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka