Perunasalaatti kapriksilla

Asettele perunasalaatti vihersalaattipedille suurelle vadille, niin yhdistät lisukkeet.

Neljälle

  • ¾ kg keitettyjä kuoriperunoita, viipaleina
  • 3 dl viipaloitua purjoa
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 suolakurkku, hienonnettuna
  • 4-6 maustepippuria, murskattuina

Kastike

  • 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl viinietikkaa
  • 3 munankeltuaista
  • 2 dl rapsiöljyä
  • 1 dl kuohukermaa
  • hieman valkopippuria

Valmistusohje

1. Lado vuorotellen perunoita ja purjoa vuokaan.

2. Sekoita vatkaten tai monitoimikoneessa sinappi, suola, pippuri ja viinietikka, lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää lopuksi öljy ohuena norona, samalla huolellisesti sekoittaen.

3. Vatkaa kerma ja kääntele kastikkeeseen.

4. Kaada kastike perunoille, ripottele päälle kapriksia, suolakurkkua ja maustepippuria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!