Brötchen - saksansämpylät
Leipähän on parasta vastapaistettuna. Haluatko lämmintä aamiaisleipää? Tee taikina edellisiltana ja pane se yöksi jääkaappiin. Ota aamulla esiin, pyöritä sämpylöitä, anna nousta sen aikaa, kun uuni lämpiää ja paista. Ja nauti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
12 sämpylää
- 30 g hiivaa
- 3 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl maissiöljyä
- 7-8 dl vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon jauhot vähitellen melko löysäksi taikinaksi. Vaivaa se joustavaksi, peitä ja anna nousta 40 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Pyöritä taikinasta pitkä säie ja leikkaa se 12 palaksi. Nosta ne leivinpaperille uunipellille. Leikkaa syvä viilto sämpylän halki. Peitä ja nosta sämpylöitä 20 minuuttia.
3. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Penslaa sämpylät nopeasti kuumalla vedellä, nosta takaisin uuniin, käännä uuni pelkästään ylälämmölle, ja paista vielä 5-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti