Brötchen - saksansämpylät

Leipähän on parasta vastapaistettuna. Haluatko lämmintä aamiaisleipää? Tee taikina edellisiltana ja pane se yöksi jääkaappiin. Ota aamulla esiin, pyöritä sämpylöitä, anna nousta sen aikaa, kun uuni lämpiää ja paista. Ja nauti.

12 sämpylää

  • 30 g hiivaa
  • 3 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl maissiöljyä
  • 7-8 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon jauhot vähitellen melko löysäksi taikinaksi. Vaivaa se joustavaksi, peitä ja anna nousta 40 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Pyöritä taikinasta pitkä säie ja leikkaa se 12 palaksi. Nosta ne leivinpaperille uunipellille. Leikkaa syvä viilto sämpylän halki. Peitä ja nosta sämpylöitä 20 minuuttia.

3. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Penslaa sämpylät nopeasti kuumalla vedellä, nosta takaisin uuniin, käännä uuni pelkästään ylälämmölle, ja paista vielä 5-10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.