Seesamipaistettua kalaa paistetun riisin kera

Seesaminsiemenet antavat tälle ruokalajille erikoisen ja erinomaisen maun. Älä paista liian kuumalla lämmöllä, silloin siemenet palavat, eikä lopputulos ole läheskään niin maukas.

Neljälle

  • 4 annosta lohifileetä
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • 50 g paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 dl ruokaöljyä
  • aiolia tai wokkikastiketta
  • 150 g vihanneksia, esim. paprikaa, kevätsipulia, purjoa, porkkanoita
  • 2 punaista chiliä
  • 200 g keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Huuhdo ja kuivaa kalapalat, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele kalat seesaminsiemenissä. Kuumenna vajaa puolet öljystä paistinpannulla, paista lohifileet varovasti miedolla lämmöllä n. 2 minuuttia molemmin puolin. Nosta kalat varoen pannulta ja pidä lämpimänä.

2. Suikaloi vihannekset, hienonna chilit (poista siemenet ensin). Huuhdo pannu, kuumenna loput öljystä ja paista riisi, vihannekset ja chili 2-3 minuuttia kunnes kaikki on lämmennyt, mutta vihannekset ovat vielä rapeita.

3. Asettele lautasille vihannesriisiä ja sen päälle lohta. Tarjoile aiolin tai wokkikastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.