Seesamipaistettua kalaa paistetun riisin kera
Seesaminsiemenet antavat tälle ruokalajille erikoisen ja erinomaisen maun. Älä paista liian kuumalla lämmöllä, silloin siemenet palavat, eikä lopputulos ole läheskään niin maukas.
Neljälle
- 4 annosta lohifileetä
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- 50 g paahdettuja seesaminsiemeniä
- 1 dl ruokaöljyä
- aiolia tai wokkikastiketta
- 150 g vihanneksia, esim. paprikaa, kevätsipulia, purjoa, porkkanoita
- 2 punaista chiliä
- 200 g keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Huuhdo ja kuivaa kalapalat, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele kalat seesaminsiemenissä. Kuumenna vajaa puolet öljystä paistinpannulla, paista lohifileet varovasti miedolla lämmöllä n. 2 minuuttia molemmin puolin. Nosta kalat varoen pannulta ja pidä lämpimänä.
2. Suikaloi vihannekset, hienonna chilit (poista siemenet ensin). Huuhdo pannu, kuumenna loput öljystä ja paista riisi, vihannekset ja chili 2-3 minuuttia kunnes kaikki on lämmennyt, mutta vihannekset ovat vielä rapeita.
3. Asettele lautasille vihannesriisiä ja sen päälle lohta. Tarjoile aiolin tai wokkikastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku