Hedelmäsalaatti litsillä
Tämä on raikas hedelmäsalaatti, joka maistuu aidolta vaniljalta. Resepti on lähtöisin Madagaskarilta, jossa viljellään paljon litsiä vientiin. Litsi maistuu tietenkin parhaalta tuoreena, mutta sitä löytyy myös säilykkeenä. Salaatti maistuu parhaalta, jos se saa tekeytyä kylmässä tunnin ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ tuore ananas
- ½ pieni hunajameloni
- 1 appelsiini
- 100 g mansikoita
- 10 tuoretta litsiä (tai säilykkeenä)
- 1 vaniljatanko
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 maustemitta suolaa
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Sokeriliemi: Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan, raaputa siemenet ja laita ne sekä tangonpalat kattilaan. Lisää vesi, sokeri, suola ja sitruunamehu. Keitä ilman kantta 5 minuuttia. Jäähdytä. Poimi pois vaniljatangon palat.
2. Kuori ananas, meloni, appelsiini ja tuoreet litsit. Poista kaikki siemenet. Jos käytät säilykelitsejä, valuta ne. Leikkaa ananas ja meloni paloiksi, appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi, mansikat siivuiksi ja halkaise litsit puolikkaiksi.
3. Sekoita hedelmät vadilla ja kaada sokeriliemi päälle. Anna hedelmäsalaatin tekeytyä jääkaapissa 1 tunti ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku