Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Siankylkeä inkiväärin ja soijan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lihaisiin possun kylkiluihin sopii mausteeksi erittäin hyvin tuore inkivääri. Tällä ohjeella tehtyjä possunkylkiä voit tarjoilla yhtä hyvin lämpimänä ruokana kuin noutopöydästäkin. Tai miksei vaikka joulupöydässä?

Neljälle

  • 1 kg paksulihaista siankylkeä luineen
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

Tarjoiluun

  • hillottua inkivääriä

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla myllystä. Nosta liha uunivuokaan ja pane uunin keskitasolle.

2. Anna lihan paistua noin 1 ½ tuntia. Liha on valmista, kun luut irtoavat helposti lihasta.

3. Sekoita hunaja, soija, sitruunamehu ja inkivääriraaste kasarissa ja kuumenna. Leikkaa liha palasiksi ja penslaa ne seoksella. Laita lihat takaisin uuniin 5 minuutiksi. Tarjoile hillotun inkiväärin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki