Siankylkeä inkiväärin ja soijan kera
Lihaisiin possun kylkiluihin sopii mausteeksi erittäin hyvin tuore inkivääri. Tällä ohjeella tehtyjä possunkylkiä voit tarjoilla yhtä hyvin lämpimänä ruokana kuin noutopöydästäkin. Tai miksei vaikka joulupöydässä?
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg paksulihaista siankylkeä luineen
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 3 rkl hunajaa
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 1 tl sitruunamehua
- 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
Tarjoiluun
- hillottua inkivääriä
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla myllystä. Nosta liha uunivuokaan ja pane uunin keskitasolle.
2. Anna lihan paistua noin 1 ½ tuntia. Liha on valmista, kun luut irtoavat helposti lihasta.
3. Sekoita hunaja, soija, sitruunamehu ja inkivääriraaste kasarissa ja kuumenna. Leikkaa liha palasiksi ja penslaa ne seoksella. Laita lihat takaisin uuniin 5 minuutiksi. Tarjoile hillotun inkiväärin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku