Porsaanseläkettä inkiväärillä
Porsaanseläkkeestä tulee todella maukasta, kun se saa muhia hitaasti uunissa hyvien mausteiden kera, pitkään matalalla lämmöllä. Silloin lihasta tulee ekstramureaa ja mehukasta, ja lihan maut ehtivät kehittyä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 ½ kg porsaanseläkettä
- 1 tl jauhettuja neilikoita
- 1 rkl salviaa
- 3 rkl margariinia
- 2 hillottua inkivääriä, hienonnettuna
- 10 pientä tomaattia, kaltattuina ja kuorittuina
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Pistele lihaan reikiä ja täytä ne inkiväärillä. Mausta liha joka puolelta suolalla, pippurilla ja neilikalla.
3. Laita liha uunivuokaan. Vaivaa margariini ja salvia yhteen ja levitä seos lihan päälle. Pistä lihaan paistolämpömittari.
4. Paista uunin keskiosassa kunnes sisälämpötila on 85 astetta. Valele lihaa välillä rasvalla.
5. Laita tomaatit lihan ympärille vuokaan viimeiseksi 20 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku