Porsaanseläkettä inkiväärillä

Porsaanseläkkeestä tulee todella maukasta, kun se saa muhia hitaasti uunissa hyvien mausteiden kera, pitkään matalalla lämmöllä. Silloin lihasta tulee ekstramureaa ja mehukasta, ja lihan maut ehtivät kehittyä.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 ½ kg porsaanseläkettä
  • 1 tl jauhettuja neilikoita
  • 1 rkl salviaa
  • 3 rkl margariinia
  • 2 hillottua inkivääriä, hienonnettuna
  • 10 pientä tomaattia, kaltattuina ja kuorittuina
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Pistele lihaan reikiä ja täytä ne inkiväärillä. Mausta liha joka puolelta suolalla, pippurilla ja neilikalla.

3. Laita liha uunivuokaan. Vaivaa margariini ja salvia yhteen ja levitä seos lihan päälle. Pistä lihaan paistolämpömittari.

4. Paista uunin keskiosassa kunnes sisälämpötila on 85 astetta. Valele lihaa välillä rasvalla.

5. Laita tomaatit lihan ympärille vuokaan viimeiseksi 20 minuutiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!