Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porsaanseläkettä inkiväärillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Porsaanseläkkeestä tulee todella maukasta, kun se saa muhia hitaasti uunissa hyvien mausteiden kera, pitkään matalalla lämmöllä. Silloin lihasta tulee ekstramureaa ja mehukasta, ja lihan maut ehtivät kehittyä.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 ½ kg porsaanseläkettä
  • 1 tl jauhettuja neilikoita
  • 1 rkl salviaa
  • 3 rkl margariinia
  • 2 hillottua inkivääriä, hienonnettuna
  • 10 pientä tomaattia, kaltattuina ja kuorittuina
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Pistele lihaan reikiä ja täytä ne inkiväärillä. Mausta liha joka puolelta suolalla, pippurilla ja neilikalla.

3. Laita liha uunivuokaan. Vaivaa margariini ja salvia yhteen ja levitä seos lihan päälle. Pistä lihaan paistolämpömittari.

4. Paista uunin keskiosassa kunnes sisälämpötila on 85 astetta. Valele lihaa välillä rasvalla.

5. Laita tomaatit lihan ympärille vuokaan viimeiseksi 20 minuutiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti