Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sianpotkaa hapankaalilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Riimisuolattu sianpotka on kunnollista, vanhanajan kotiruokaa. Saksassa tätä ruokalajia kutsutaan nimellä Eisbein. Hapankaalia voi ostaa valmiina kaupasta. Dijonsinappi on maukas lisä vaikka olisitkin tottunut makeampaan sinappiin.

Neljälle

  • 2 kg riimisuolattua sianpotkaa
  • 7 kokonaista valkopippuria
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • hapankaalia
  • keitettyä perunaa
  • dijonsinappia

Maustekimppu

  • purjoa
  • 1 oksa timjamia
  • 1 laakerinlehti

Valmistusohje

1. Laita liha runsaaseen, kylmään veteen isoon kattilaan. Kiehauta ja kuori vaahto tarkasti. Lisää maustekimppu, mauste- ja valkopippurit.

2. Anna lihan kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä kolmisen tuntia. Kokeile paistinhaarukalla valmistumista – lihan pitää irrota luista helposti. Keitä tarvittaessa hieman lisää.

3. Lämmitä hapankaali. Tarjoile potka hapankaalin ja keitettyjen perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata