Sieni-mureketäytteinen lampaanrinta
Lihaisan, persiljantäyteisen ja hyvin maustetun murekkeen jalostama lammasrulla tarjoillaan perunagratiinin kanssa.
Kuudelle
- 1 kg luutonta lampaanrintaa
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Mureke
- 250 g sikajauhelihaa
- 150 g herkkusieniä silputtuna
- 1 sipuli raastettuna
- 1,5 tl timjamia
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 2 dl persiljasilppua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lihalevy suolalla ja pippurilla.
2. Sekoita murekkeen ainekset ja levitä se lihapuolelle. Kääri tiukalle rullalle ja sido paistinlangalla.
3. Nosta rulla uunivuokaan, ripota päälle paprikaa. Paista kypsäksi uunin keskitason alapuolella noin tunti. Anna rullan vetäytyä 15-20 minuuttia ennen kuin poistat sidelangat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka