Sieni-mureketäytteinen lampaanrinta

Lihaisan, persiljantäyteisen ja hyvin maustetun murekkeen jalostama lammasrulla tarjoillaan perunagratiinin kanssa.

Kuudelle

  • 1 kg luutonta lampaanrintaa
  • paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Mureke

  • 250 g sikajauhelihaa
  • 150 g herkkusieniä silputtuna
  • 1 sipuli raastettuna
  • 1,5 tl timjamia
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 2 dl persiljasilppua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lihalevy suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita murekkeen ainekset ja levitä se lihapuolelle. Kääri tiukalle rullalle ja sido paistinlangalla.

3. Nosta rulla uunivuokaan, ripota päälle paprikaa. Paista kypsäksi uunin keskitason alapuolella noin tunti. Anna rullan vetäytyä 15-20 minuuttia ennen kuin poistat sidelangat.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!