Sienillä täytettyä lampaanrintaa

Hartaille kokeille.

Kahdeksalle

  • 1-1 ½ kg luutonta lampaanrintaa
  • suolaa ja pippuria

Täyte

  • 200 g lampaan- tai sianjauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl keltaisia sinapinsiemeniä
  • 1 tl timjamia
  • 1 murskattu laakerinlehti
  • 1 hienonnettu keltasipuli
  • 1 kananmuna
  • ½ dl korppujauhoja + ¾ dl vettä
  • 150 g herkkusieniä tai muita sieniä, hienonnettuina
  • 1 nippu persiljaa, hienonnettuna

Lisukkeeksi

  • 4 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • ½ juuriselleri
  • 4 pikkusipulia
  • 8 perunaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita täyte notkeaksi taikinaksi, jos haluat, voit paistaa sienet.

2. Laita liha leikkuulaudalle ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä jauhelihataikina päälle, kääri kokoon tiukaksi rullaksi ja sido talousnarulla.

3. Laita rulla uunipannuun, ja sen ympärille lisukkeet. Mausta, pirskota päälle oliiviöljyä. Paista uunin alatasolla 1-1 ½ tuntia, paistin sisälämpötilan tulee olla 70 astetta jos käytät lämpömittaria.

4. Anna lihan levätä 15 minuuttia ennen viipalointia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!