Täytetty lammasrulla

Pyydä lihakauppiastasi poistamaan luut lampaanrinnasta, se on tottumattomalle vähän työlästä. Pane kernaasti muutama basilikalla maustettu tomaatti paistumaan liihan mukana uuniin.

Kuudelle

  • 1 kg luutonta lampaanrintaa
  • 2 sipulia silputtuna
  • voita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 pieni rasia anjovisfileitä
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 tl oreganoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lihalevy kummaltakin puolelta suolalla ja pippurilla.

2. Ruskista sipulisilppu kevyesti. Levitä ensin tomaattipyree lihalle, sitten sipuli sekä hienonnetut anjovikset. Ripota päälle mausteet, kääri liha tiukasti rullalle ja sido paistinlangalla.

3. Nosta lihakäärö uunivuokaan, paista kypsäksi juuri uunin keskitason alapuolella, noin tunti.

4. Tarjoile papusalaatin ja paistettujen tomaattien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.