Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammasmurekevuoka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Korkea uunivuoka täytettynä ihanasti maustetulla lammasmurekkeella ja päällystettynä sienillä pekonilla, herkkua kerrakseen. Kuohkea perunamuusi sopii rinnalle.

Ainekset

  • 4-5 hengelle

Ainekset

  • 200 g herkkusieniä tai kantarelleja
  • 2 sipulia silputtuna
  • voita
  • 400 g lammasjauhelihaa
  • 400 g vähärasvaista sikajauhelihaa
  • 1 muna
  • 1 tl korianterijauhetta
  • ½ tl nelimaustetta
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 2 dl kermaa
  • ½ pkt pekonisilppua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuullota sieniä ja sipulisilppua voissa ruskistamatta. Ota hieman sivuun koristeeksi.

2. Sekoita mureketaikinaan muut ainekset, paitsi pekonia.

3. Täytä korkeareunainen uunivuoka, paista noin tunti. Kaada muodostunut neste pois vuoasta.

4. Ruskista pekonisilppu, sekoita sieni-sipuliseoksen kanssa ja ripottele ruoan pinnalle. Tarjoillaan kylmänä tai kuumana.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasmureke