Lammasmurekevuoka
Korkea uunivuoka täytettynä ihanasti maustetulla lammasmurekkeella ja päällystettynä sienillä pekonilla, herkkua kerrakseen. Kuohkea perunamuusi sopii rinnalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4-5 hengelle
Ainekset
- 200 g herkkusieniä tai kantarelleja
- 2 sipulia silputtuna
- voita
- 400 g lammasjauhelihaa
- 400 g vähärasvaista sikajauhelihaa
- 1 muna
- 1 tl korianterijauhetta
- ½ tl nelimaustetta
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 2 dl kermaa
- ½ pkt pekonisilppua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuullota sieniä ja sipulisilppua voissa ruskistamatta. Ota hieman sivuun koristeeksi.
2. Sekoita mureketaikinaan muut ainekset, paitsi pekonia.
3. Täytä korkeareunainen uunivuoka, paista noin tunti. Kaada muodostunut neste pois vuoasta.
4. Ruskista pekonisilppu, sekoita sieni-sipuliseoksen kanssa ja ripottele ruoan pinnalle. Tarjoillaan kylmänä tai kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku