Lammasmurekevuoka

Korkea uunivuoka täytettynä ihanasti maustetulla lammasmurekkeella ja päällystettynä sienillä pekonilla, herkkua kerrakseen. Kuohkea perunamuusi sopii rinnalle.

Ainekset

  • 4-5 hengelle

Ainekset

  • 200 g herkkusieniä tai kantarelleja
  • 2 sipulia silputtuna
  • voita
  • 400 g lammasjauhelihaa
  • 400 g vähärasvaista sikajauhelihaa
  • 1 muna
  • 1 tl korianterijauhetta
  • ½ tl nelimaustetta
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 2 dl kermaa
  • ½ pkt pekonisilppua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuullota sieniä ja sipulisilppua voissa ruskistamatta. Ota hieman sivuun koristeeksi.

2. Sekoita mureketaikinaan muut ainekset, paitsi pekonia.

3. Täytä korkeareunainen uunivuoka, paista noin tunti. Kaada muodostunut neste pois vuoasta.

4. Ruskista pekonisilppu, sekoita sieni-sipuliseoksen kanssa ja ripottele ruoan pinnalle. Tarjoillaan kylmänä tai kuumana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!