Lammasmureke maissin ja paprikan kera

Hoitelee itsensä uunissa ja maistuu suloisesti lampaalta. Tarjoile lisäkkeenä vaikka uuniperunoita, jotka valmistuvat samanaikaisesti murekkeen kanssa. Vaihtele täytettä esim. fetajuustoon, rosmariiniin ja valkosipuliin.

Neljälle

  • 500 g lammasjauhelihaa
  • 1 muna
  • suolaa ja pippuria
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl nelimaustetta
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 dl maissinjyviä

Täyte

  • 1 silputtu sipuli
  • 1 silputtu paprika
  • voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhelihaan muna, suola ja pippuri. Anna korppujauhon turvota maidossa 5 minuuttia ja sekoita sitten jauhelihaan. Koepaista mielellään nokare mureketaikinaa tarkistaaksesi mausteet. Pane mureke jääkaappiin hetkeksi.

2. Sekoita maissinjyvät mureketaikinaan. Kuullota sipuli- ja paprikasilput voissa ruskistamatta. Levitä 1/3 mureketaikinasta pitkänomaisen limpun muotoon voidellun univuoan pohjalle. Levitä sen päälle puolet täytteestä, sitten kerros mureketaikinaa, loput täytteestä ja ylimmäksi loppu mureketaikina. Muotoile murekelimppu sileäksi.

3. Penslaa voisulalla ja paista uunin alatasolla noin tunti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.