Sieni-pinaattikääröt
Ainekset
- noin 150 g pakastettua filotaikinaa
- öljyä tai voisulaa
- 150 g pinaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 150 g siitakesieniä
- öljyä
- tilkka sherryä
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohje
Silppua sipuli ja sienet. Kuumenna vähän öljyä pannulla. Murskaa pannulle valkosipulinkynnet ja lisää pinaatti. Kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia. Ota pinaatti pois pannulta ja lisää vähän öljyä, silputut sienet ja sipulit. Paista kunnes sipuli on pehmeää. Kaada pinaatti takaisin pannulle jamausta seos sherryllä, suolalla ja pippurilla. Anna täytteen jäähtyä.
Ota filotaikinapaketista n 150 g levyjä huoneenlämpöön, laita loput takaisin pakkaseen. Peitä taikina-arkit kostealla pyyhkeillä, etteivät ne kuivu.
Ota yksi arkki kerrallaan pöydälle ja jaa pitkittäin kahtia. Sipaise taikinasuikaleet öljyllä tai voisulalla. Pane molempien taikinasuikaleiden toiseen päähän reilu lusikallinen täytettä. Painele täyte sikarin malliin siten, että molempiin reunoihin jää parin sentin taikinakaistale. Käännä ensin reunat täytteen päälle ja rullaan sen jälkeen taikina tiiviiksi paketiksi.
Pane kääröt leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele pinta öljyllä tai voisulalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 min. Tarjoa kääröt haaleina tai kylminä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"