Sienibruschetat
Oikeaoppiset bruschetta-leivät grillataan, mutta paahdettu vaalea maalaisleipä sopii yhtä hyvin. Tässä bruschetat tarjoillaan herkullisen sienikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 100 g herkkusieniä
- 1 salottisipuli
- 1 dl ranskankermaa
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
- suolaa ja pippuria
- 4 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
Koristeluun
- tomaatteja
- paprika
- persiljaa
Valmistusohje
1. Hienonna herkkusienet, salottisipuli ja persilja ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Puhdista ja kuutioi paprika.
2. Paahda leipäviipaleet pieniksi nelikulmioksi. Nosta jokaiselle viipaleelle nokare sienikastiketta ja koristele tomaatilla, paprikalla ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku