Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Klassinen bruschetta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaikkein yksinkertaisimmat asiat ovat useimmiten maukkaimpia. Grillattu leivänpala tomaatin ja tuoreen basilikan kera on herkullinen ja ruokahalua kiihottava aloitus päivälliselle.

Neljälle

  • 4 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
  • 1 punasipuli
  • 4 tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl hiutalesuolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Ota tomaatit esiin ajoissa, jotta ne ehtivät lämmetä huoneenlämpöisiksi. Hienonna punasipuli, tomaatit ja ¾ basilikasta. Säästä muutama kaunis lehti koristeluun. Sekoita tomaatteihin sipulisilppu, puristettu valkosipuli, basilika ja öljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

2. Paahda tai grillaa leipäviipaleet. Ne voi myös paahtaa 275-asteisessa uunissa. Levitä tomaattiseos suoraan leivälle. Koristele basilikalla. Jauha päälle hieman mustapippuria.

Tuoreimmat aiheesta

Bruschetta