Herkkusienimurekkeella täytetty lammasrulla
Yritä saada lihakauppiaasi poistamaan lampaanrinnasta luut, se säästäisi sinun aikaasi.
Ainekset
- 6-8 hengelle
Täyte
- 400 g lammasjauhelihaa
- 1 tl maustepippuria
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 tl timjamia
- 1 valkosipulinkynsi puristettuna
- 11 laakerinlehti murennettuna
- 1 sipuli silputtuna
- 1 muna
- ½ dl korppujauhoa
- 1 dl kahvikermaa
- 150 g herkkusieniä silputtuna
- 1 nippu persiljaa silputtuna
- suolaa ja pippuria
- 1 luuton lampaanrinta
- 2-3 isoa porkkanaa paloina
- ½ juuriselleri tikkuina
- 2-3 palsternakkaa paloina
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita täytteen ainekset mureketaikinaksi. Levitä lampaanrinta työalustalle ja jaa täyte sen pinnalle. Kääri liha napaksi rullaksi ja sido paistinlangalla. Mausta liharulla kauttaaltaan suolalla ja pippurilla.
2. Aseta rulla uunipannulle ja juurekset sekä sipulit ympärille. Paista kypsäksi uunin keskitasolla noin 1,5 tuntia. Anna käärön levätä uunista otettuna 10 minuuttia.
3. Irrota langat ja leikkaa rulla kauniiksi viipaleiksi. Tarjoile paahtuneet juurekset ohessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka