Sienisalaatilla täytetyt kolmioleivät
Suosionsa huipulla paistattelevia kolmioleipiä voi valmistaa myös kotikeittiössä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 6 annosta = 12 kolmioleipää
Ainekset
- 200 g esikäsiteltyjä metsäsieniä
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 1 sipuli
- 1 pieni omena
Kastike
- 1 kananmunan keltuainen
- 1 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl sokeria
- 11/2 dl rypsiöljyä
- 1/2 dl smetanaa
- 12 viipaletta täysjyväleipää
Valmistusohje
Hienonna sienet ja sipuli. Kuutioi omena. Sekoita ainekset keskenään.
Valmista kastike vatkaamalla kananmunan keltuaisen joukkoon viinietikkaa, mustapippuria ja sokeria. Lisää sitten öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Sekoita kastikkeen joukkoon smetana ja yhdistä kastike salaattiin.
Levitä salaattia kuudelle leipäviipaleelle ja laita toinen viipale salaatin päälle. Leikkaa leivät kolmioiksi ja koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi