Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sienisalaatilla täytetyt kolmioleivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suosionsa huipulla paistattelevia kolmioleipiä voi valmistaa myös kotikeittiössä.

Ainekset

  • 6 annosta = 12 kolmioleipää

Ainekset

  • 200 g esikäsiteltyjä metsäsieniä
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 1 pieni omena

Kastike

  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl sokeria
  • 11/2 dl rypsiöljyä
  • 1/2 dl smetanaa
  • 12 viipaletta täysjyväleipää

Valmistusohje

Hienonna sienet ja sipuli. Kuutioi omena. Sekoita ainekset keskenään.

Valmista kastike vatkaamalla kananmunan keltuaisen joukkoon viinietikkaa, mustapippuria ja sokeria. Lisää sitten öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Sekoita kastikkeen joukkoon smetana ja yhdistä kastike salaattiin.

Levitä salaattia kuudelle leipäviipaleelle ja laita toinen viipale salaatin päälle. Leikkaa leivät kolmioiksi ja koristele.

Tuoreimmat aiheesta

Toast