Sienisalaatilla täytetyt kolmioleivät
Julkaistu
Suosionsa huipulla paistattelevia kolmioleipiä voi valmistaa myös kotikeittiössä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 6 annosta = 12 kolmioleipää
Ainekset
- 200 g esikäsiteltyjä metsäsieniä
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 1 sipuli
- 1 pieni omena
Kastike
- 1 kananmunan keltuainen
- 1 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl sokeria
- 11/2 dl rypsiöljyä
- 1/2 dl smetanaa
- 12 viipaletta täysjyväleipää
Valmistusohje
Hienonna sienet ja sipuli. Kuutioi omena. Sekoita ainekset keskenään.
Valmista kastike vatkaamalla kananmunan keltuaisen joukkoon viinietikkaa, mustapippuria ja sokeria. Lisää sitten öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Sekoita kastikkeen joukkoon smetana ja yhdistä kastike salaattiin.
Levitä salaattia kuudelle leipäviipaleelle ja laita toinen viipale salaatin päälle. Leikkaa leivät kolmioiksi ja koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku