Herkkusieniä kreikkalaisittain
Tämä on klassinen tapa valmistaa herkkusieniä. Salaatin voi valmistella hyvissä ajoin etukäteen, kunhan sen säilyttää kylmässä. Tarjoile pienenä alkuruokana tai lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 250 g pieniä herkkusieniä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl vettä
- 1 rkl kuivattuja korianterinsiemeniä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl perunajauhoja
- muutama tippa sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Puhdista herkkusienet. Kaada öljy, vesi, viini, tomaattipyree ja korianteri kattilaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää herkkusienet. Keitä 5-7 minuuttia.
2. Nosta sienet kattilasta. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja suurusta liemi kastikkeeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla.
3. Kaada kastike herkkusienten päälle ja anna jäähtyä täysin. Koristele tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku