Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Herkkusieniä kreikkalaisittain

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on klassinen tapa valmistaa herkkusieniä. Salaatin voi valmistella hyvissä ajoin etukäteen, kunhan sen säilyttää kylmässä. Tarjoile pienenä alkuruokana tai lisukkeena.

Neljälle

  • 250 g pieniä herkkusieniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl kuivattuja korianterinsiemeniä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl perunajauhoja
  • muutama tippa sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Puhdista herkkusienet. Kaada öljy, vesi, viini, tomaattipyree ja korianteri kattilaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää herkkusienet. Keitä 5-7 minuuttia.

2. Nosta sienet kattilasta. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja suurusta liemi kastikkeeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla.

3. Kaada kastike herkkusienten päälle ja anna jäähtyä täysin. Koristele tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Sienet