Sienituorejuustolla täytetyt hirvipihvit

Nämä pihvit voi tehdä tavallisesta naudanjauhelihastakin, ellet saa mistään hirvenlihaa. Tässä tarjoilemme hirvipihvit perunapedillä, perunaviipaleet on keitetty lihaliemessä. Perunasosekin sopii, kuten myös paahdetut juurekset.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 500 g hirvijauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 tl rosmariinia
  • 5 katajanmarjaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 muna
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Sienituorejuusto

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g tuoreita sieniä, kuten kantarelleja
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Rouhi katajanmarjat hienoiksi morttelissa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppu voissa yhdessä katajanmarjojen ja kuivatun rosmariinin kanssa. Kaada maito kulhoon korppujauhojen päälle ja anna liota ja turvota hetki. Sekoita sitten joukkoon sipuliseos ja muna. Sekoita lopuksi mukaan jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla. Pane kylmään.

2. Hienonna sienet ja paista voissa. Kuori ja purista valkosipulinkynsi sienien sekaan. Sekoita sieniseos tuorejuustoon. Muotoile jauhelihasta neljä isoa pihviä, tee tasku jokaiseen pihviin ja täytä sienijuustoseoksella. Säästä muutama ruokalusikallinen koristeluun.

3. Paista pihvit kauniinvärisiksi voissa ja nosta ne uunivuokaan. Jälkipaista uunissa kymmenisen minuuttia. Koristele pihvit lopulla sienituorejuustolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!