Hirvipihvit punajuurten kera

Monista kaupoista saa pakastettua hirven jauhelihaa, ellet itse metsästä. Riistan jauhelihan voi myös vaihtaa naudan jauhelihaan. Tarjoile pihvit voissa paistettujen punajuurten kanssa, ne antavat hienoa väriä ja makua kokonaisuudelle.

Neljälle

  • 300 g hirven jauhelihaa
  • 100 g sian jauhelihaa
  • 10 katajanmarjaa
  • 2 maustemittaa muskottia
  • ½ tl rosmariinia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 kananmuna
  • 1 dl olutta
  • 1 tl viinietikkaa
  • 8 punajuurta
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 2 rkl voita
  • 8 perunaa

Valmistusohje

1. Keitä punajuuret ja perunat. Talvipunajuuret saattavat vaatia tunnin keittoajan. Kuori ja viipaloi punajuuret. Hienonna ruohosipuli.

2. Sekoita jauhelihat keskenään. Murskaa katajanmarjat ja lisää lihaan, purista mukaan valkosipuli, mausta vastajauhetulla valkopippurilla ja 1 tl suolaa. Sekoita hyvin. Laita lihataikina jääkaappiin 1 tunniksi maustumaan. Lisää sitten kananmuna, olut ja viinietikka, sekoita.

3. Muotoile taikinasta 8 pihviä. Paista voissa 3-4 minuuttia molemmin puolin. Sulata 1 rkl voita kattilassa, lisää keitetyt punajuuriviipaleet ja paista kevyesti pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää ruohosipuli. Paista keitetyt perunat voissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!