Hirvipihvit punajuurten kera
Monista kaupoista saa pakastettua hirven jauhelihaa, ellet itse metsästä. Riistan jauhelihan voi myös vaihtaa naudan jauhelihaan. Tarjoile pihvit voissa paistettujen punajuurten kanssa, ne antavat hienoa väriä ja makua kokonaisuudelle.
Neljälle
- 300 g hirven jauhelihaa
- 100 g sian jauhelihaa
- 10 katajanmarjaa
- 2 maustemittaa muskottia
- ½ tl rosmariinia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 kananmuna
- 1 dl olutta
- 1 tl viinietikkaa
- 8 punajuurta
- 1 nippu ruohosipulia
- 2 rkl voita
- 8 perunaa
Valmistusohje
1. Keitä punajuuret ja perunat. Talvipunajuuret saattavat vaatia tunnin keittoajan. Kuori ja viipaloi punajuuret. Hienonna ruohosipuli.
2. Sekoita jauhelihat keskenään. Murskaa katajanmarjat ja lisää lihaan, purista mukaan valkosipuli, mausta vastajauhetulla valkopippurilla ja 1 tl suolaa. Sekoita hyvin. Laita lihataikina jääkaappiin 1 tunniksi maustumaan. Lisää sitten kananmuna, olut ja viinietikka, sekoita.
3. Muotoile taikinasta 8 pihviä. Paista voissa 3-4 minuuttia molemmin puolin. Sulata 1 rkl voita kattilassa, lisää keitetyt punajuuriviipaleet ja paista kevyesti pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää ruohosipuli. Paista keitetyt perunat voissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku