Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hirvipihvit punajuurten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Monista kaupoista saa pakastettua hirven jauhelihaa, ellet itse metsästä. Riistan jauhelihan voi myös vaihtaa naudan jauhelihaan. Tarjoile pihvit voissa paistettujen punajuurten kanssa, ne antavat hienoa väriä ja makua kokonaisuudelle.

Neljälle

  • 300 g hirven jauhelihaa
  • 100 g sian jauhelihaa
  • 10 katajanmarjaa
  • 2 maustemittaa muskottia
  • ½ tl rosmariinia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 kananmuna
  • 1 dl olutta
  • 1 tl viinietikkaa
  • 8 punajuurta
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 2 rkl voita
  • 8 perunaa

Valmistusohje

1. Keitä punajuuret ja perunat. Talvipunajuuret saattavat vaatia tunnin keittoajan. Kuori ja viipaloi punajuuret. Hienonna ruohosipuli.

2. Sekoita jauhelihat keskenään. Murskaa katajanmarjat ja lisää lihaan, purista mukaan valkosipuli, mausta vastajauhetulla valkopippurilla ja 1 tl suolaa. Sekoita hyvin. Laita lihataikina jääkaappiin 1 tunniksi maustumaan. Lisää sitten kananmuna, olut ja viinietikka, sekoita.

3. Muotoile taikinasta 8 pihviä. Paista voissa 3-4 minuuttia molemmin puolin. Sulata 1 rkl voita kattilassa, lisää keitetyt punajuuriviipaleet ja paista kevyesti pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää ruohosipuli. Paista keitetyt perunat voissa.

Tuoreimmat aiheesta

Riistapihvit