Hedelmäinen possurulla juureksilla
Enää kaksi yötä jouluun ja siksi Makuja-keittiössäkin ollaan jouluisissa tunnelmissa. Hedelmäinen possurulla sopii hyvin joulupöytään kinkun vaihtoehdoksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 700 g porsaan ulkofileetä tai kasslerpaistia
- 1 dl aprikoosi- tai luumusosetta
- 5 kuivattua viikunaa tai aprikoosia
- 1 hapan omena
- 0,5 tl jauhettua neilikkaa
- 0,5 tl kuivattua inkivääriä
- suolaa ja mustapippuria
- rypsiöljyä paistamiseen
- paistinarua sitomiseen
- tilkka hunajaa
- 600 g kuorittuja ja pilkottuja juureksia esim. naurista, lanttua, porkkanaa ja palsternakkaa
Valmistusohje
Poista porsaanfileestä kalvot. Avaa filee terävällä veitsellä auki ja nuiji sitä kevyesti kelmun alla levyksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Raasta kuorittu omena soseen joukkoon. Pilko kuivatut hedelmät ja lisää ne mukaan. Lisää mukaan myös neilikka ja inkivääri. Sekoita ainekset hyvin keskenään.
Levitä täytettä porsaanfileelle ja sido se narulla kiinni. Mausta juurekset hunajalla, suolalla ja pippurilla sekä tilkalla öljyä. Aseta liha juurespedille uunivuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"