Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hedelmäinen possurulla juureksilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Enää kaksi yötä jouluun ja siksi Makuja-keittiössäkin ollaan jouluisissa tunnelmissa. Hedelmäinen possurulla sopii hyvin joulupöytään kinkun vaihtoehdoksi.

Ainekset

  • 700 g porsaan ulkofileetä tai kasslerpaistia
  • 1 dl aprikoosi- tai luumusosetta
  • 5 kuivattua viikunaa tai aprikoosia
  • 1 hapan omena
  • 0,5 tl jauhettua neilikkaa
  • 0,5 tl kuivattua inkivääriä
  • suolaa ja mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • paistinarua sitomiseen
  • tilkka hunajaa
  • 600 g kuorittuja ja pilkottuja juureksia esim. naurista, lanttua, porkkanaa ja palsternakkaa

Valmistusohje

Poista porsaanfileestä kalvot. Avaa filee terävällä veitsellä auki ja nuiji sitä kevyesti kelmun alla levyksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Raasta kuorittu omena soseen joukkoon. Pilko kuivatut hedelmät ja lisää ne mukaan. Lisää mukaan myös neilikka ja inkivääri. Sekoita ainekset hyvin keskenään.

Levitä täytettä porsaanfileelle ja sido se narulla kiinni. Mausta juurekset hunajalla, suolalla ja pippurilla sekä tilkalla öljyä. Aseta liha juurespedille uunivuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkurullat