Silakka-aladobi

Juhlallinen hyytelö näyttää tyylikkäältä seisovassa pöydässä. Tarjoile aladobi kermaviili-yrttikastikkeen kera.

Neljälle-kuudelle

  • 700 g silakkapihvejä

Liemi

  • 5 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl etikkaa
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 4-6 neilikkaa
  • 1 laakerinlehti

Hyytelö

  • 1 l kalalientä kuutiosta
  • 10 liivatelehteä

Vuokaan

  • 1 pieni pkt pakastettuja herneitä
  • 300 g kuorellisia katkarapuja
  • ½ lavakurkku
  • 2 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki liemen ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Kääri silakat rullalle nahkapuoli ulospäin ja laita ne tiiviisti matalaan pataan. Kaada päälle liemi ja keitä silakoita hiljalleen kannen alla lähes kypsiksi, n. 5 minuuttia. Anna niiden jäähtyä liemessä.

2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Puristele liivatteista vesi pois ja sulata ne kuumassa kalaliemessä.

3. Ota esiin vuoka tai kulho hyytelölle. Laita pohjalle hieman herneitä ja kymmenkunta katkarapua, kaada päälle hieman lientä. Laita vuoka kylmään kunnes hyytelö alkaa jähmettyä.

4. Täytä vuoka kerroksittain silakkarullilla, kurkkuviipaleilla, tomaattilohkoilla, sipulirenkailla, munaviipaleilla, herneillä ja katkaravuilla. Kaada päälle loput liemestä niin että ainekset peittyvät ja anna aladobin hyytyä jääkaapissa, vähintään 8 tuntia.

5. Kasta vuoan alaosa kuumaan veteen ja kumoa hyytelö vadille. Koristele tomaatilla ja persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!