Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Silakka-persiljavuoka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vihreä muunnos perinteisestä silakkavuoasta.

Neljälle

  • 500 g perattuja silakoita
  • 2 dl persiljasilppua
  • ½ purjo silppuna
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl dijonsinappia
  • korppujauhoa
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä selkäruodottomaksi käsitellyt silakat työpöydälle ja suolaa ne. Sekoita persilja- ja purjosilput ja jaa ne silakoiden päälle. Taita kalat poikittain kaksinkerroin ja lado uunivuokaan.

2. Vatkaa kerma kevyesti, mausta sinapilla ja levitä kalojen päälle. Ripota pinnalle vähän korppujauhoa ja paista uunin keskiosassa 20-30 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkalaatikko