Silakka-persiljavuoka
Vihreä muunnos perinteisestä silakkavuoasta.
Neljälle
- 500 g perattuja silakoita
- 2 dl persiljasilppua
- ½ purjo silppuna
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl dijonsinappia
- korppujauhoa
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä selkäruodottomaksi käsitellyt silakat työpöydälle ja suolaa ne. Sekoita persilja- ja purjosilput ja jaa ne silakoiden päälle. Taita kalat poikittain kaksinkerroin ja lado uunivuokaan.
2. Vatkaa kerma kevyesti, mausta sinapilla ja levitä kalojen päälle. Ripota pinnalle vähän korppujauhoa ja paista uunin keskiosassa 20-30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka