Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Silakkalaatikko mätitahnakermalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on herkullinen ja helppo klassinen silakkaruoka.

Neljälle

  • 1 kg perkaamattomia silakoita tai 600 g silakkafileitä
  • suolaa
  • 1-1 ½ dl hienonnettua tilliä
  • 1-1 ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 1-1 ½ dl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½-1 tuubi mätitahnaa
  • korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Perkaa kalat ja poista selkäruodot. Laita fileet lihapuoli ylöspäin leikkuulaudalle. Suolaa.

2. Voitele uunivuoka kevyesti. Sekoita yrtit ja laita puolet niistä vuoan pohjalle. Kääri kalat rullalle ja laita ne tiiviisti vuokaan, peitä lopuilla yrteillä. Vatkaa kerma, mausta mätitahnalla. Kaada seos kalojen päälle niin että se valuu myös kalojen väliin.

3. Paista laatikkoa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, tarjoile vastakeitettyjen perunoiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkalaatikko