Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Silakkalaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ellei tuoretta silakkaa ole saatavissa, useimmiten pakastettuja silakkafileitä on, ja ne sopivat hyvin tähän ruokaan.

Neljälle

  • 500 g silakkafileitä
  • suolaa
  • 1 nippu persiljaa
  • 20 cm purjoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1-2 rkl vaaleaa dijonsinappia
  • korppujauhoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uni 225 asteeseen. Suolaa silakkafileiden lihapuoli. Silppua persilja ja purjo ja jaa silput fileiden päälle. Taivuta fileet kaksinkerroin ja lado ne uunivuokaan.

2. Vatkaa kerma kevyesti, mausta sinapilla ja levitä fileiden päälle.

3. Sirottele pinnalle hiukan korppujauhoa ja laita uunin keskitasolle 20-30 minuutiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkalaatikko