Silakkalaatikko
Ellei tuoretta silakkaa ole saatavissa, useimmiten pakastettuja silakkafileitä on, ja ne sopivat hyvin tähän ruokaan.
Neljälle
- 500 g silakkafileitä
- suolaa
- 1 nippu persiljaa
- 20 cm purjoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1-2 rkl vaaleaa dijonsinappia
- korppujauhoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uni 225 asteeseen. Suolaa silakkafileiden lihapuoli. Silppua persilja ja purjo ja jaa silput fileiden päälle. Taivuta fileet kaksinkerroin ja lado ne uunivuokaan.
2. Vatkaa kerma kevyesti, mausta sinapilla ja levitä fileiden päälle.
3. Sirottele pinnalle hiukan korppujauhoa ja laita uunin keskitasolle 20-30 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"