Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mätitahnasilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Erilaisia silakkalaatikoita löytyy vaikka millä mitalla. Tässä on yksi suosikkilaatikko, jossa silakat täytetään mätitahnalla ja tillillä.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 20 silakkapihviä
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • 1 nippu ruohosipulia, hienonnettuna
  • 165 g savustamatonta mätitahnaa, 1 tuubi
  • 2 munankeltuaista
  • 3 ½ dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa 1 ½ dl kermasta vaahdoksi. Sekoita mukaan mätitahna, 1 keltuainen sekä puolet tillistä ja ruohosipulista.

2. Laita kaloille nokare täytettä, kääri ne rullalle ja laita uunivuokaan.

3. Sekoita toinen keltuainen, yrtit ja kerma ja mahdollinen ylijäämätäyte, kaada kalojen ympärille.

4. Paista uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoile kuumana tai kylmänä.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkalaatikko