Silliä jääpalalla, perunoita, tillivoita ja akvaviittiä

Silli ja perunat kuuluvat kesään! Tanskalainen huippukokki Claus Mayer kokkasi tällä kertaa Norjan vuorimaisemissa.

4 annosta

  • 4 marinoitua silliä (käytä suolavedessä marinoituja sillejä)
  • 400 g perunoita
  • ¼ nippua tilliä
  • Linien-akvaviittia
  • suolaa
  • vastarouhittua pippuria
  • karkeaa ruisleipää
  • voita
  • vettä ja jääpalakaukalo

Valmistusohje

Jäädytä jääpalat päivää ennen. Käytä jäädyttämiseen jääpalakaukaloa.

Huuhtele perunat ja lisää ne kattilaan, jossa on vettä. Lisää suola. Keitä perunoita 10 minuuttia. Ota kattila pois lämmöltä ja anna perunoiden imeä itseensä lämmintä vettä ruoan tarjoamiseen asti.

Ota silli suolavedestä ja aseta se keittiöpaperille, joka imee itseensä ylimääräisen nesteen. Aseta silli jääpalalle.

Asettele lautaselle lämpimiä perunoita ja voipaloja ja ripottele päälle hienonnettua tilliä. Mausta lopuksi merisuolalla ja vastarouhitulla pippurilla ja valuta päälle hieman akvaviittia.

Tarjoa silli ja perunat ruisleivän ja voin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.