Keitettyä turskaa hienonnetun kananmunan kera
Jos haluat todellisen pikapäivällisen, valitse kalaa. Jos käytät pakastekalaa, laita paketti jääkaappiin sulamaan jo aamulla.
Neljälle
- 400 g turskafileetä
- 3 dl kalalientä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 kovaksikeitettyä kananmunaa
- 20 g voita
- 2 dl herneitä
- tilliä
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi ja lisää kala. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes kalat ovat läpikotaisin valkoisia. Nosta kala liemestä ja pidä lämpimänä. Laita herneet liemeen.
2. Hienonna kananmunat ja sulata voi. Hienonna tilli karkeasti. Kaada liemi pois herneistä, mutta säästä se.
3. Laita herneet vadille ja asettele kalat niiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita liemi ja voisula ja kaada se kalafileiden päälle. Ripottele päälle kananmuna. Koristele tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"