Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitettyä turskaa hienonnetun kananmunan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos haluat todellisen pikapäivällisen, valitse kalaa. Jos käytät pakastekalaa, laita paketti jääkaappiin sulamaan jo aamulla.

Neljälle

  • 400 g turskafileetä
  • 3 dl kalalientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 kovaksikeitettyä kananmunaa
  • 20 g voita
  • 2 dl herneitä
  • tilliä

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi ja lisää kala. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes kalat ovat läpikotaisin valkoisia. Nosta kala liemestä ja pidä lämpimänä. Laita herneet liemeen.

2. Hienonna kananmunat ja sulata voi. Hienonna tilli karkeasti. Kaada liemi pois herneistä, mutta säästä se.

3. Laita herneet vadille ja asettele kalat niiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita liemi ja voisula ja kaada se kalafileiden päälle. Ripottele päälle kananmuna. Koristele tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala