Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettu makrilli kruunutillikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makrillin vähän rasvainen maku sopii erittäin hyvin yhteen miedon ja hieman happoisen kruunutillikastikkeen kanssa. Tarjoile lempeänä kesäiltana tätä ruokaa vastakeitettyjen uusien perunoiden kanssa ja hyvien ihmisten seurassa. Kirkas snapsihelmi ja kesäisen raikas valkoviini sopivat tunnelmaan.

Neljälle

  • 4 annosfileetä makrillia
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • voita paistamiseen

Kastike

  • 4 oksaa kruunutilliä
  • 50 g voita
  • 3 dl vihanneslientä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä (uusia) perunoita

Valmistusohje

1. Leikkaa kruunutilleistä latvat, säästä 20 pientä kruunua. Silppua loput karkeasti. Keitä silppua vihannesliemessä 15 minuuttia. Siivilöi pois tillit.

2. Sekoita nyt liemi yhdessä voin ja säästettyjen tillikruunujen kanssa mikserissä. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä kattilassa.

3. Kääntele makrillifileet jauhossa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista fileet molemmin puolin voissa keskilämpöisessä pannussa ja tarjoile keitettyjen perunoiden ja kruunutillikastikkeen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala