Venäläinen salaatti
Resepti on ohjelmasta Sapuskaa, harashoo!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 1 iso tomaatti
- 2 sipulia
- nippu persiljaa
- nippu korianteria
- nippu tilliä
- 1 selleri
- 1-2 porkkanaa
- 1 omena
- 2 rkl herneitä
- pala piparjuurta
- noin 150g rasvasilliä
- suolaa
- pippuria
- noin 1 rkl venäläistä sinappia
- 230g smetanaa
Valmistusohje
HUOM! Venäläisen sinapin saa korvattua lisäämällä dijon sinappiin runsaasti piparjuurta.
Salaattia varten esivalmistuksessa keitetyt sellerin pala, 1-2 porkkanaa ja muutama peruna pilkotaan pieneksi. Salaattiin pilkotaan myös 2 sipulia ja yksi omena. Kaikki ainekset sekoitetaan salaattikulhoon.
Salaattiin lisätään herneitä noin 2rkl, raastetaan piparjuurta noin 3 rkl verran ja rasvasillistä pilkottuja pieniä paloja noin 150g.
Nipullinen tilliä ja puolikas selleri pilkotaan salaattiin. Salaattiin lisätään suolaa noin 1 tl ja reilusti pippuria. Lopuksi salaattiin sekoitetaan venäläistä sinappia noin 1 rkl ja smetanaa 230g.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa