Alkuruokalautanen kolmella lohella
Välillä ei yksinkertaisesti ole aikaa laittaa ruokaa. Silloin herkkutiski pelastaa. Tässä tarjoilemme kolmea eri valmiina ostettua lohta kauniilla lisukkeilla ja maukkaalla kastikkeella.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 ohutta viipaletta graavilohta
- 4 ohutta viipaletta kylmäsavulohta
- 4 palaa keitettyä lohta
- 8 vihreää salaatinlehteä
- 1 sitruuna
- 20 ohutta viipaletta lavakurkkua
- muutama tillinoksa
Piparjuurikerma
- 1 dl kuohukermaa
- 2 tl vastaraastettua piparjuurta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Sinappikastike
- 1 dl sinappia
- 1 ¼ dl kidesokeria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- 1 rkl HP-kastiketta
- 2 ½ dl neutraalia öljyä
- 2 dl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Sinappikastike: Sekoita sinappi, sokeri ja viinietikka. Lisää suola, pippuri ja HP-kastike. Vatkaa hitaasti mukaan öljy kunnes saat paksun, kiiltävän kastikkeen. Lisää puolet tillistä juuri ennen tarjoilua ja ripottele loput kastikkeen päälle.
2. Piparjuurikerma: Vatkaa kerma ilmavaksi, ei liian kovaksi. Lisää piparjuuri, suola ja pippuri, sekoita.
3. Asettele salaatinlehdet ja lohet kauniisti neljälle lautaselle. Lohko sitruuna ja koristele lautaset niillä. Viipaloi kurkku ohuesti, vaikkapa juustohöylällä. Asettele kurkkuviipaleet lautasille. Lusikoi päälle kastike juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"