Italialainen simpukkakeitto
Tekeekö mielesi simpukoita rantapäivän jälkeen? David kertoo kuulleensa eräältä kalastajalta vuosia sitten, että jos laittaa merestä otetun kiven pannuun simpukkakeittoa valmistaessaan, meren maut vapautuvat keittoon.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 hengelle
- noin 1 kg tuoreita simpukoita
- 1/4 kupillista (60 ml) neitsytoliiviöljyä
- 3 valkosipulin kynttä, kaksi puristettuna, yksi leipiä varten
- 1 chilipippuri viipaloituna
- 10 kirsikkatomaattia leikattuna neljään osaan
- 1 kupillinen (240 ml) valkoviiniä
- nippu persiljaa hienonnettuna
- suolaa maustamiseen
- 1 kivi merestä
- 4 viipaletta maalaisleipää, paahdettuna ja puolitettuna
Valmistusohje
Uskoako tätä? Kokki joka tapauksessa sujauttaa merestä erään toisen kalastajan kanssa ottamansa kiven keittopataan.
- Poista ylimääräinen hiekka simpukoista liottamalla niitä kylmässä, suolatussa vedessä. Näin simpukat avautuvat ja lisää hiekkaa pääsee poistumaan.
- Paista valkosipuli, chilipippurit ja kirsikkatomaatit pannussa 30 sekunnin ajan.
- Lisää simpukat ja paista 30 sekunnin ajan kansi päällä. Ravista pannua usein.
- Lisää pannuun viini ja peitä kannella, kunnes simpukat ovat avautuneet kokonaan.
- Lisää persilja ja suola. Jatka keittämistä vielä minuutti, jotta kaikki maut tulisivat esille.
- Hiero raakaa valkosipulia paahdetuille leiville. Ripottele leipien päälle neitsytoliiviöljyä. Tarjoile simpukkakeitto kulhoissa leipäviipaleiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku