Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Italialainen simpukkakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tekeekö mielesi simpukoita rantapäivän jälkeen? David kertoo kuulleensa eräältä kalastajalta vuosia sitten, että jos laittaa merestä otetun kiven pannuun simpukkakeittoa valmistaessaan, meren maut vapautuvat keittoon.

4 hengelle

  • noin 1 kg tuoreita simpukoita
  • 1/4 kupillista (60 ml) neitsytoliiviöljyä
  • 3 valkosipulin kynttä, kaksi puristettuna, yksi leipiä varten
  • 1 chilipippuri viipaloituna
  • 10 kirsikkatomaattia leikattuna neljään osaan
  • 1 kupillinen (240 ml) valkoviiniä
  • nippu persiljaa hienonnettuna
  • suolaa maustamiseen
  • 1 kivi merestä
  • 4 viipaletta maalaisleipää, paahdettuna ja puolitettuna

Valmistusohje

Uskoako tätä? Kokki joka tapauksessa sujauttaa merestä erään toisen kalastajan kanssa ottamansa kiven keittopataan.

- Poista ylimääräinen hiekka simpukoista liottamalla niitä kylmässä, suolatussa vedessä. Näin simpukat avautuvat ja lisää hiekkaa pääsee poistumaan.

- Paista valkosipuli, chilipippurit ja kirsikkatomaatit pannussa 30 sekunnin ajan.

- Lisää simpukat ja paista 30 sekunnin ajan kansi päällä. Ravista pannua usein.

- Lisää pannuun viini ja peitä kannella, kunnes simpukat ovat avautuneet kokonaan.

- Lisää persilja ja suola. Jatka keittämistä vielä minuutti, jotta kaikki maut tulisivat esille.

- Hiero raakaa valkosipulia paahdetuille leiville. Ripottele leipien päälle neitsytoliiviöljyä. Tarjoile simpukkakeitto kulhoissa leipäviipaleiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Simpukkakeitto