Merietanat
Lumache di mare on eksoottinen ruoaklaji herkuttelijoille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 1,35 kg merietanoita kuorineen
- 60 ml neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 1 tuore chilipippuri, pilkottuna
- 235 ml valkoviiniä
- suolaa
- nippu tuoretta liuskalehtistä persiljaa, pilkottuna
- tukevia hammastikkuja
Valmistusohje
- Puhdista ja kypsennä etanat keittämällä niitä noin 20 minuuttia kattilassa. Tämä poistaa hiekan etanan koteloista ja kypsentää lihan.
- Kuumenna öljy pannulla ja ruskista valkosipuli ja chili.
- Lisää etanat ja valkoviini ja keitä vielä muutama minuutti.
- Lisää suola, persilja ja sekoita hyvin.
- Tarjoile välittömästi.
- Tarjoa syöjille hammastikut, joilla he voivat helposti kaivaa etanan lihan ulos kuorestaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi