Merietanat
Julkaistu
Lumache di mare on eksoottinen ruoaklaji herkuttelijoille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 1,35 kg merietanoita kuorineen
- 60 ml neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 1 tuore chilipippuri, pilkottuna
- 235 ml valkoviiniä
- suolaa
- nippu tuoretta liuskalehtistä persiljaa, pilkottuna
- tukevia hammastikkuja
Valmistusohje
- Puhdista ja kypsennä etanat keittämällä niitä noin 20 minuuttia kattilassa. Tämä poistaa hiekan etanan koteloista ja kypsentää lihan.
- Kuumenna öljy pannulla ja ruskista valkosipuli ja chili.
- Lisää etanat ja valkoviini ja keitä vielä muutama minuutti.
- Lisää suola, persilja ja sekoita hyvin.
- Tarjoile välittömästi.
- Tarjoa syöjille hammastikut, joilla he voivat helposti kaivaa etanan lihan ulos kuorestaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"