Sinappipihvit maustevoilla
Pakastimessa kannattaa pitää valmiina rulla maustevoita, se on kullanarvoista sekä kesällä että talvella. Valmista siis mielellään ylimääräistä voita, ja mausta ne eri tavalla.
Neljälle
- 500 g sika-nautajauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 nippu persiljaa, hienonnettuna
- 2 tl vaaleaa dijonsinappia
- 1 tl grillimausteseosta
- grilliöljyä penslaukseen
- 50-75 g pehmeää voita
- 2 tl rakuunaa
- viipaloitua ananasta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Työstä voi ja 1 tl rakuunaa. Muotoile rullaksi ja pyörittele rullaa lopussa rakuunassa. Laita jääkaappiin.
2. Sekoita jauheliha, mausteet, muna, sinappi ja persilja.
3. Muotoile pyöreitä pihvejä. Penslaa ne öljyllä ja grillaa hitaasti molemmin puolin.
4. Grillaa myös ananasviipaleet, jotka olet valellut kevyesti öljyllä. Tarjoile pihvit maustevoin ja ananaksen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"