Grillibroileri ja kermakeitetty salaatti

Salaatinlehdet saavat pehmetä kermassa vain hippusen, niitä ei pidä keittää kauempaa. Kokeile ihmeessä kermassa keitettyä salaattia myös lohen kanssa, se kannattaa.

Neljälle

  • 8 broilerin rintaleikettä luineen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl rypsiöljyä

Kermassa keitetty salaatti

  • 2 rkl voita
  • 500 g salaattisekoitusta
  • 3 dl kermaa
  • 1 maustemitta muskottiraastetta

Valmistusohje

1. Penslaa leikkeet öljyllä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista tai grillaa leikkeet. Aloita paistamalla luiselta puolelta noin 6 minuuttia. Käännä ja paista lihapuolta yhtä kauan. Pistä lihan paksuimpaan kohtaan ja tarkista kypsyys: lihanesteen on oltava kirkasta ja läpinäkyvää. Siirrä leikkeet sivuun ja pidä lämpimänä.

2. Sulata voi kasarissa. Lisää salaatinlehdet ja kääntele ne voissa. Kaada kermaa päälle ja kiehauta. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottiraasteella.

3. Jaa kermasalaatit lämpimille lautasille ja nosta broilerileikkeet päälle. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!