Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ranskalainen kasviskeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Soupe au pistou on eteläranskalainen täyttävä keitto, johon käytetään sekä vihreitä että kuivattuja papuja. Keitto tuoksuu ja maistuu valkosipulilta ja basilikalta.

4 annosta

  • ½ porkkana
  • 1 pieni sellerinvarsi
  • 1 pala juuriselleriä
  • 1 purjo
  • 200 g tomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pala laakerinlehteä
  • ½ dl liotettuja valkoisia papuja
  • tuoretta timjamia
  • 6 dl kasvislientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl vihreitä herneitä
  • 1 dl vihreitä papuja

Tarjoiluun

  • 4 rkl pestoa

Valmistusohje

1. Liota valkoisia papuja yön yli. Kaada vesi pois. Huuhtele pavut ja valuta lävikössä.

2. Kuori, puhdista ja huuhtele kasvikset. Kalttaa ja kuori tomaatit. Leikkaa porkkana, sellerinvarsi, juuriselleri, purjo ja tomaatit pieniksi paloiksi.

3. Kuumenna öljy ja kuullota paloiteltuja kasviksia kevyesti valkosipulinkynsien, timjaminoksan ja laakerinlehden kanssa. Lisää valkoiset pavut ja kasvisliemi ja kiehauta. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes pavut ovat pehmeitä. Tarkista maku.

4. Kiehauta keitto juuri ennen tarjoilua. Lisää herneet, paloitellut vihreät pavut ja tuore timjami. Tarjoa pesto erillisestä kulhosta, josta ruokailijat voivat lisätä sitä keittoannoksiinsa.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto