Ranskalainen kasviskeitto

Soupe au pistou on eteläranskalainen täyttävä keitto, johon käytetään sekä vihreitä että kuivattuja papuja. Keitto tuoksuu ja maistuu valkosipulilta ja basilikalta.

4 annosta

  • ½ porkkana
  • 1 pieni sellerinvarsi
  • 1 pala juuriselleriä
  • 1 purjo
  • 200 g tomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pala laakerinlehteä
  • ½ dl liotettuja valkoisia papuja
  • tuoretta timjamia
  • 6 dl kasvislientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl vihreitä herneitä
  • 1 dl vihreitä papuja

Tarjoiluun

  • 4 rkl pestoa

Valmistusohje

1. Liota valkoisia papuja yön yli. Kaada vesi pois. Huuhtele pavut ja valuta lävikössä.

2. Kuori, puhdista ja huuhtele kasvikset. Kalttaa ja kuori tomaatit. Leikkaa porkkana, sellerinvarsi, juuriselleri, purjo ja tomaatit pieniksi paloiksi.

3. Kuumenna öljy ja kuullota paloiteltuja kasviksia kevyesti valkosipulinkynsien, timjaminoksan ja laakerinlehden kanssa. Lisää valkoiset pavut ja kasvisliemi ja kiehauta. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes pavut ovat pehmeitä. Tarkista maku.

4. Kiehauta keitto juuri ennen tarjoilua. Lisää herneet, paloitellut vihreät pavut ja tuore timjami. Tarjoa pesto erillisestä kulhosta, josta ruokailijat voivat lisätä sitä keittoannoksiinsa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.