Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitettyä ruijanpallasta ruohosipulikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on kevyt herkku. Kylmä kastike sopii myös muulle vaalealle kalalle.

Kahdelle

  • 300 g ruijanpallasta
  • ½ kalaliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • 1 tomaatti, lohkoina
  • sitruunanlohkoja
  • 1 pieni prk parsaa

Kastike

  • 1 dl kevytviiliä
  • 1 dl raejuustoa
  • 2-3 tl vaaleaa dijonsinappia
  • 2 tl viinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Leikkaa kala kahdeksi annospalaksi. Mausta kalapalat ja laita ne matalaan pataan. Murusta päälle liemikuutio ja kaada mukaan vesi. Keitä kala kypsäksi 5-10 minuuttia.

2. Sekoita kastike, maista ja mausta tarvittaessa lisää.

3. Tarjoile kala kylmän kastikkeen ja lisukkeiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala