Sitruunavaahtoa ja tuoreita marjoja
Sitruunavaahdon voit valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Kevyt ja raikas jälkiruoka on loistava päätös mille tahansa aterialle. Tuoreiden marjojen sijaan voit käyttää pakastemarjoja tai hedelmäsalaattia.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 5 liivatelehteä
- 3 munankeltuaista
- 3 munanvalkuaista
- 1 dl sokeria
- 1½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1 dl kuohukermaa
- tuoreita marjoja tai hedelmiä
Valmistusohje
1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kulhossa valkoiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma.
2. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata lehdet miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa kevyesti munasokerivaahtoon. Kääntele puuhaarukalla varovasti joukkoon kerma ja valkuaisvaahto.
3. Täytä vedellä huuhdellut annosvuoat tai iso hyytelövuoka seoksella ja anna hyytyä jääkaapissa. Kumoa hyytynyt vaahto lautasille ja koristele marjoilla tai hedelmillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku