Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitruunavaahtoa ja tuoreita marjoja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sitruunavaahdon voit valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Kevyt ja raikas jälkiruoka on loistava päätös mille tahansa aterialle. Tuoreiden marjojen sijaan voit käyttää pakastemarjoja tai hedelmäsalaattia.

4 annosta

  • 5 liivatelehteä
  • 3 munankeltuaista
  • 3 munanvalkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 dl kuohukermaa
  • tuoreita marjoja tai hedelmiä

Valmistusohje

1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kulhossa valkoiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma.

2. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata lehdet miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa kevyesti munasokerivaahtoon. Kääntele puuhaarukalla varovasti joukkoon kerma ja valkuaisvaahto.

3. Täytä vedellä huuhdellut annosvuoat tai iso hyytelövuoka seoksella ja anna hyytyä jääkaapissa. Kumoa hyytynyt vaahto lautasille ja koristele marjoilla tai hedelmillä.

Tuoreimmat aiheesta

Vaahto