Sitrusmarinoitu lohi

Sekä limetillä että sitruunalla marinoitu lohi on herkkua, jota voit tarjoilla salaatin kera alkuruokana tai yhtenä noutopöydän herkkuna.

Neljälle

  • 300 g lohta
  • ½ dl limettimehua
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • salaatinlehtiä
  • ½ punasipuli
  • 2 salaattisipulia (kevätsipulia)
  • 4 sitruunalohkoa

Valmistusohje

1. Marinadi: Purista limetti- ja sitruunamehut, sekoita ne sekä öljy keskenään, mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla.

2. Viipaloi lohi ohuelti ja laita astiaan. Kaada päälle marinadi ja pane peitettynä kylmään yön yli. Valmiiksi marinoitunut lohi on vaaleaa ja läpikuultavaa.

3. Kuori ja viipaloi punasipuli ja suikaloi salaattisipulit. Huuhtele ja kuivata salaatinlehdet ja laita vadille. Asettele vadille lohiviipaleet ja koristele sipuleilla ja sitruunalohkoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!