Sitrusmarinoitu lohi
Sekä limetillä että sitruunalla marinoitu lohi on herkkua, jota voit tarjoilla salaatin kera alkuruokana tai yhtenä noutopöydän herkkuna.
Neljälle
- 300 g lohta
- ½ dl limettimehua
- ½ dl sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- salaatinlehtiä
- ½ punasipuli
- 2 salaattisipulia (kevätsipulia)
- 4 sitruunalohkoa
Valmistusohje
1. Marinadi: Purista limetti- ja sitruunamehut, sekoita ne sekä öljy keskenään, mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla.
2. Viipaloi lohi ohuelti ja laita astiaan. Kaada päälle marinadi ja pane peitettynä kylmään yön yli. Valmiiksi marinoitunut lohi on vaaleaa ja läpikuultavaa.
3. Kuori ja viipaloi punasipuli ja suikaloi salaattisipulit. Huuhtele ja kuivata salaatinlehdet ja laita vadille. Asettele vadille lohiviipaleet ja koristele sipuleilla ja sitruunalohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi