Sitrusmarinoitu lohi
Sekä limetillä että sitruunalla marinoitu lohi on herkkua, jota voit tarjoilla salaatin kera alkuruokana tai yhtenä noutopöydän herkkuna.
Neljälle
- 300 g lohta
- ½ dl limettimehua
- ½ dl sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- salaatinlehtiä
- ½ punasipuli
- 2 salaattisipulia (kevätsipulia)
- 4 sitruunalohkoa
Valmistusohje
1. Marinadi: Purista limetti- ja sitruunamehut, sekoita ne sekä öljy keskenään, mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla.
2. Viipaloi lohi ohuelti ja laita astiaan. Kaada päälle marinadi ja pane peitettynä kylmään yön yli. Valmiiksi marinoitunut lohi on vaaleaa ja läpikuultavaa.
3. Kuori ja viipaloi punasipuli ja suikaloi salaattisipulit. Huuhtele ja kuivata salaatinlehdet ja laita vadille. Asettele vadille lohiviipaleet ja koristele sipuleilla ja sitruunalohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku