Hunajamaustettuja porsaanluita
Porsaanluut ovat köyhäinruokaa, josta on tullut herkkua! Niitä on maukasta popsia ja ne sopivat loistavasti seisovaan pöytään tai yhdessä uuniperunoiden ja omenasoseen sekä mango chutneyn kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1,5 kg porsaanluita
Penslaukseen
- 2 rkl hunajaa
- 1 rkl rapsiöljyä
- hieman puristettua sitruunamehua
- 2 tl suolaa
- 1 maustemitta rouhittua mustapippuria
- ½ rkl currya
- 1 tl soijaa
Lisukkeeksi
- sipulia ja tomaattisalaattia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Sulata penslauksen ainekset yhteen.
3. Laita luut ritilälle uunipannun päälle.
4. Penslaa lihat joka puolelta ja paista uunin keskitasolla reilu tunti. Voit samalla paistaa uuniperunoita.
5. Tarjoile kuumina persiljavoin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku