Kookoskana

Tässä kanapadassa yhdistyvät makea kookos, tuliset mausteet, sitruuna ja korianteri. Kookosmaitoa myydään säilykepurkeissa lähes jokaisessa ruokakaupassa. Saatavilla on myös kevytversio! Tarjoa lisänä keitettyä riisiä. Maissi ja pavut viimeistelevät makuelämyksen.

4 annosta

  • 1 iso tuore tai pakastettu broileri
  • 1 sipuli
  • 1 punainen chilipako
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl currya
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Jaa broileri paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilipalko pituussuuntaan, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat ohuiksi suikaleiksi.

2. Kuumenna öljy padassa kesilämpöiseksi. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri, curry, suola ja sokeri. Sekoita ja kuullota minuutin ajan. Lisää broilerinpalat ja paista niitä viisi minuuttia molemmin puolin.

3. Lisää raastettu sitruunankuori, tomaattipyree ja kookosmaito. Peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä 25-30 minuuttia. Hienonna korianteri ja ripottele se annosten päälle juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!