Sitruunainen porkkanakakku

Nautinnolliseen leipomiseen kuuluvat myös herkulliset kakut. Porkkanakakku on paljon terveellisempää kuin moni muu kahvileipä. Se on mehukas, mausteinen ja sopivan makea.

6-8 hengelle

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 maustemittaa jauhettua muskottia
  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 ¾ dl kidesokeria
  • 1 kananmunaa
  • 4 dl hienoksi raastettua porkkanaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori (vain ohut, keltainen osa)
  • tomusokeria
  • voita ja jauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele sokerikakkuvuoka voilla ja leivitä vehnäjauhoilla. Sekoita huoneenlämpöinen voi sekä sokeri ilmavaksi. Lisää kananmuna kerrallaan ja sekoita. Raasta porkkanat. Pese sitruuna tarkoin, raasta kuori ja sekoita porkkanaraasteen kanssa. Lisää taikinaan.

2. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää kaneli, kardemumma ja muskotti jauhoseokseen. Kääntele lopuksi jauhoseos taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 60 minuuttia, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista ja tuntuu kuivalta, kun pistät sitä tikulla.

3. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä vuoassaan noin 10 minuuttia ennen kuin kumoat sen. Koristele tomusokerilla.

Parhaat ruokaohjelmat