Hillokakku
Helppo hillokakku saa mielenkiintoisen säväyksen mustapippurista. Kakusta saa oivallisen talvilomaherkun, kun sen nauttii ulkoilupäivän päätteeksi vaikkapa kuuman mehun kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 100 g voita
- 2 dl tummaa sokeria
- 2 kananmunaa
- 0,5 dl ranskankermaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 dl mansikkahilloa
- mustapippuria
- 1 dl pekaanipähkinöitä
Valmistusohje
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon ranskankerma. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään. Nostele kuiva-aineet taikinaan.
Lisää mansikkahillo, mustapippuri ja pähkinät ja sekoita.
Voitele kakkuvuoka huolella. Kaada taikana kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Tarjoile kakku kermavaahdon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"